Indeling van de workshops

Alle losse workshops zijn op zaterdag 13 en zondag 14 mei. Voor deelname aan het Sprookjesconcert zijn de workshops op zaterdag en zondag 20 en 21 mei ’s middags.

Als je je hebt ingeschreven, krijg je binnen een dag of twee bericht als je op de lijst bent geplaatst. De precieze indeling van ensembles wordt vaak pas één of twee dagen van tevoren gemaakt, als bekend is wat iedereen wil doen en de ensembles zijn samengesteld. Je mag ook meedoen zonder inschrijving, maar alleen als er nog plaats is. De toegang is €2. Je krijgt een stempeltje op je hand, waarmee je tussendoor even weg kunt gaan, als je dat wilt.

Instrumenten uitproberen: zaterdag 13 en zondag 14 mei tussen 13:00 en 14:15 uur. Je mag binnenkomen wanneer je wilt. Per instrument ben je meestal een minuut of tien bezig. Als je niet direct aan de beurt bent, mag je bij anderen gaan kijken. Er is pauze van 14:15 tot 14:45 uur. Je kunt limonade gaan drinken in de hal beneden.

Ensemble spelen: zaterdag 13 en zondag 14 mei tussen 14:45 en 16:00 uur. Dit duurt meestal 20 tot 45 minuten. Je krijgt één of twee dagen voor het festival bericht hoe laat jouw ensemble speelt. Als je tijd over hebt, mag je bij een ander ensemble gaan kijken.

Het Grote Orkestspel: zaterdag 13 en zondag 14 mei. Het begint om 16:15 uur en duurt tot 17:00 uur. Je mag op je eigen instrument spelen, maar je kunt ook een instrument bij ons uitzoeken. Meestal is dat een slagwerk instrumentje. Ouders mogen hierbij aanwezig zijn en zelfs meedoen, voor zover er plaats is.

Jonge artiesten: zaterdagmiddag 20 mei en zondagmiddag 21 mei (tijdstip nog niet bekend) in de Leeuwenkuil.

Deze workshop is alleen voor kinderen die vooraf zijn aangemeld, die hebben deelgenomen aan alle workshops op minstens één dag in het vorige weekend en die op zondagmiddag bij de generale repetitie kunnen komen. Je speelt dan mee in het Sprookjesconcert ‘s avonds van 18:00 tot ongeveer 19:15 in het Huis voor de Amateurkunst. Je moet een half uur van tevoren aanwezig zijn. Er kan nog tot 20:00 uur worden nagepraat.

Veel kinderen doen aan verschillende workshops mee. Tussendoor moet je misschien even wachten. Je kunt limonade gaan drinken in de hal beneden, maar ook is het heel leuk om bij andere workshops mee te kijken. Je mag overal zomaar binnenlopen.

IK MELD MIJ AAN VOOR FRESH NOTES IN SPRING

freshnotes-27 kopie