Info voor kinderen en jongeren

Workshops samen met professionele musici

Kinderen van basisscholen in in Deventer en omgeving krijgen ook dit jaar een buitenkans: meegaan op ontdekkingsreis in de wereld van de klassieke muziek bij het zesde kindermuziekfestival van Fresh Notes in Spring. Grijp je kans!!

Onder leiding van professionele musici kunnen kinderen luisteren naar levende muziek, zelf spelen, in workshops instrumenten uitproberen en samen muziek maken. Ook als je nog nooit muziekles hebt gehad, kun je meedoen. Op zaterdag zaterdag 13 en zondag 14 mei kun je ’s middags tussen 13.00 en 16.00 uur meedoen met verschillende soorten workshops in de Leeuwenkuil en van 16.15 tot 17.00 uur met het Grote orkestspel. Toegang is € 2,-. Op zaterdagmiddag 20 mei is er een workshop voor kinderen die met het Sprookjesconcert meedoen. Zondag 21 mei vroeg in de middag is de generale repetitie en om 18:00 uur is de voorstelling.

Sommige workshops duren maar een minuut of tien, andere een half uur tot drie kwartier. Bij binnenkomst krijg je een kaart waarop je een stempel krijgt van elke workshop die je hebt gedaan. welke workshops je hebt gedaan. Het is een leuk aandenken aan die dag! Kinderen die op zondag met de workshop Jonge artiesten willen meedoen, moeten aan alle workshops op zaterdag 13 of zondag 14 mei meedoen; allebei de dagen mag ook.

Je kunt je eigen instrument meenemen. Als je geen eigen instrument hebt, mag je er een lenen van ons. Meestal is dat dan een slagwerk instrumentje.

Luister hoe je eigen instrument samen met andere klinkt of speel in een strijkkwartet. Je wordt daarbij geholpen door echte musici die met jou samen spelen.

freshnotes-24

Kijk verder bij ‘Soorten workshops’ hoe je ingedeeld kunt worden.
IK MELD MIJ AAN VOOR FRESH NOTES IN SPRING