onder header landingspagina

Kinderen in Deventer en omgeving krijgen ook dit jaar een buitenkans: meegaan op ontdekkingsreis in de wereld van de klassieke muziek bij het 6de kinder-muziek-evenement ‘Fresh Notes in Spring’.

Onder leiding van professionele musici kunnen kinderen luisteren naar levende muziek, zelf spelen, in workshops instrumenten uitproberen en samen muziek maken. Er is een sprookjesconcert waarbij kinderen en musici samen spelen. Of ze nu al jaren muziek maken of hun eerste muzikale stapjes zetten: elk kind kan meedoen!

Er worden van 15 tot en met 19 mei gratis schoolconcerten van 45 minuten gegeven in Deventer. Er komen dan zes tot acht musici met een tolk, om voor maximaal 200 kinderen te spelen. Dit zijn korte, vrolijke concerten, waar de kinderen actief bij betrokken worden. Na schooltijd worden workshops gegeven. De kinderen worden daartoe verdeeld in een groep kinderen die zelf een instrument hebben meegebracht en een groep kinderen die slagwerk instrumentjes van school of van ons gebruiken. Beide groepen werken apart aan één muziekstuk, dat aan het einde van de workshop allemaal samen wordt gespeeld.