Sprookjesconcert

b7_repetitie_slotconcert

Sprookjesconcert

Er kunnen ongeveer een dozijn kinderen meedoen aan het Sprookjesconcert. Anders dan in de voorgaande jaren, kunnen kinderen zich hiervoor vooraf aanmelden. Er wordt dan een deels geïmproviseerd Sprookjesconcert samengesteld en gerepeteerd. Ook de resultaten van de workshops op zaterdag worden daarbij gebruikt. Deze kinderen moeten daarom deelnemen aan op één dag in het vorige weekend (allebei mag ook) op zaterdag. Elk meespelend kind krijgt één vrijkaart voor een volwassene of twee voor kinderen.

Ter voorbereiding is een workshop Jonge artiesten op zaterdagmiddag 20 mei in de Leeuwenkuil en een generale repetitie op zondag 21 mei vroeg in de middag in het theater, het Huis voor de Amateurkunst. Er wordt dan een deels geïmproviseerd Sprookjesconcert samengesteld en gerepeteerd. Ook de resultaten van de workshops op zaterdag worden daarbij gebruikt. Deze kinderen moeten daarom deelnemen aan alle workshops op zaterdag. Deze workshop is geschikt voor kinderen die graag op een podium zou willen spelen en het geduld kunnen opbrengen om telkens te wachten tot zij weer een bijdrage kunnen leveren. Er kunnen ook kinderen deelnemen die nog nooit muziek hebben gemaakt. Zij spelen dan op slagwerk-instrumentjes of ze dansen. Tijdens deze workshop is de aanwezigheid van ouders niet toegestaan.

Het Sprookjesconcert wordt uitgevoerd voor publiek op zondagavond van 18:00 tot ongeveer 19:15 uur in het Huis voor de Amateurkunst, Scheepvaartstraat 9-11, 7411 MB Deventer (bij het Theaterschip). De kinderen moeten een half uur van tevoren aanwezig zijn. Na afloop is de foyer van DOK H2O nog tot 20:00 uur geopend om nog wat te kunnen napraten.