Info voor ouders

Van vrijdag 12 mei tot en met zondag 21 mei is in Deventer een evenement waarbij kinderen vanaf 5 jaar kunnen proeven van de rijke wereld van de klassieke muziek door er werkelijk deel van uit te maken. Het gaat op vrijdagavond van start met “Klassieke Soundbites”, een gratis toegankelijk kamermuziek-en-kunst concert in de Deventer Schouwburg (kleine zaal, 19:30 – 21:30 uur) met vrije gift na afloop. Neem uw kinderen mee, als ze zo lang kunnen opblijven! Zie ook:

https://deventerschouwburg.nl/programma/taurida-orkest-klassieke-soundbites

Op zaterdag 13 en zondag 14 mei zijn er van 13:00 tot 17:00 uur workshops in de Leeuwenkuil, waarvoor alle kinderen zich kunnen inschrijven. De toegang voor workshops is € 2,- per kind voor de hele middag of een deel daarvan. Het kind krijgt een stempeltje op de hand, waarmee het eventueel tussendoor kan weggaan. Er zijn workshops Instrumenten uitproberen, Ensemble spelen en Componeren in de Leeuwenkuil, afgesloten met Het Grote Orkestspel.

Het plezier dat de musici zelf aan het musiceren beleven, werkt onweerstaanbaar aanstekelijk. Omdat de musici zelf nog jong zijn (de meesten zijn tussen 18 en 24 jaar oud), wordt gemakkelijk een speels en persoonlijk contact opgebouwd. Zo komt ieder nog niet ontdekt muzikaal talent tevoorschijn en wordt in korte tijd enorm gestimuleerd.

Alle kinderen die dat willen en minstens één hele dag hebben meegedaan, kunnen zich aanmelden voor deelname aan het Sprookjesconcert in het hele volgende weekend. Voor deze kinderen is op zaterdagmiddag 20 mei een workshop Jonge artiesten in de Leeuwenkuil. Op zondag 21 mei is vroeg in de middag een generale repetitie in het Huis voor de Amateurkunst. De aanwezigheid van ouders is op beide dagen niet toegestaan. Er zijn geen kosten aan verbonden. Elk meespelend kind krijgt één vrijkaart voor een volwassene of twee voor kinderen.

Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 mei worden schoolconcerten gegeven aan basisscholen in Deventer, die na schooltijd worden gevolgd door workshops.

Op zondagavond 21 mei van 18:00 – 19:15 uur is het Sprookjesconcert in het Huis voor de Amateurkunst, Scheepvaartstraat 9-11, 7411 MB Deventer (bij het Theaterschip). De toegang per kind voor het bijwonen van het Sprookjesconcert is  € 5,-. Voor volwassenen is dat € 10,-.

b2_instrumenten_uitproberen