Soorten workshops

Er zijn 4 soorten workshops op zaterdag 13 mei en zondag 14 mei, s‘ middags tussen 1 en 5 uur.
Er is één workshop op op zaterdagmiddag 20 mei (tijdstip nog niet bepaald) voor kinderen die met het Sprookjesconcert meedoen.

freshnotes-3 kopie

IK MELD MIJ AAN

1. Instrumenten uitproberen
Onze musici leren je hoe je er geluid uit kunt krijgen en dikwijls kun je meteen al met hun samenspelen. Je mag zo veel instrumenten uitproberen als je wilt, telkens samen met een musicus die datzelfde of een soortgelijk instrument speelt. Meestal ben je een minuut of tien met één instrument bezig. Deze keer zijn er ook workshops zang!

2. Ensemble spelen
Er worden ensembles voor verschillende niveau’s ingedeeld. Er wordt 20 minuten tot drie kwartier per workshop gespeeld. Voor kinderen van 5 jaar is er ook een ensemble met slagwerk, zang of dans.

3. Componeren
Onder leiding van componist Murat Kabardokov wordt een workshop componeren gegeven.

4. Het Grote Orkestspel
Elke workshop-dag wordt van 16.15 tot 17.00 uur afgesloten met Het Grote Orkestspel. Iedereen kan meedoen. Als je nog nooit eerder muziek hebt gemaakt, mag je een slagwerk-instrument uitkiezen. Als je zelf een instrument hebt, mag je dat meenemen. Je leert allemaal samen een echt muziekstuk te spelen onder leiding van dirigent Michail Golikov. Ouders mogen hierbij aanwezig zijn en zelfs meedoen, voor zover er plaats is.

5. Jonge artiesten
Deze is op zaterdagmiddag 20 mei (tijdstip nog niet bekend) in de Leeuwenkuil voor kinderen die het leuk vinden om met het Sprookjesconcert mee te doen en die vooraf zijn aangemeld. Deze workshop is geschikt voor kinderen die graag op een podium zouden willen spelen en het geduld kunnen opbrengen om telkens te wachten tot zij weer een bijdrage kunnen leveren.

Er wordt dan een deels geïmproviseerd Sprookjesconcert samengesteld en gerepeteerd. Ook de resultaten van de workshops workshops in het vorige weekend worden daarbij gebruikt. Deze kinderen moeten daarom deelnemen aan alle workshops alle workshops op één dag in het vorige weekend. Er kunnen ook kinderen deelnemen die nog nooit muziek hebben gemaakt. Zij spelen dan op slagwerk-instrumentjes of ze dansen.

Tijdens deze workshop is de aanwezigheid van ouders niet toegestaan. Het Sprookjesconcert wordt uitgevoerd voor publiek op zondagavond van 18:00 tot ongeveer 19:15 uur in het Huis voor de Amateurkunst. ’S middags is in dit theater een generale repetitie; tijdstip is nog niet bekend. Er kan nog tot 20:00 uur worden nagepraat in het café ernaast.